Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

2021 lakberendezési trendjei

2021 lakberendezési trendjei

Végre itt a nyár és a szabadságok ideje. Azonban sokan a szabadságot nem pihenéssel, hanem egy kis barkácsolással, lakásfelújítással töltik. Ha te is ebbe a táborba tartozol, akkor ez a blog pont neked szól, tarts velem, és fedezzük fel együtt a legújabb lakberendezési trendeket. Érdemes akkor is maradnod, ha most nem tervezel nagyobb felújítást, hiszen egy-két tőlünk elleshetsz egy-két ötletet amivel felfrissítheted az otthonod.

1. Színek

Az idei évben abszolút előtérbe kerülnek a meleg színek, és a mély és sötét tónusok. Nyugodtan választhatunk erősebb, sötétebb tónusokat, ne ragaszkodj a fehér vagy halvány színekhez, akár falról, bútorról vagy függönyről van szó. Válassz bátran mély tónusú kékeket, mohazöldeket ezeket a bézs árnyalataival kombinálva pedig igazán modern végeredményt kaphatsz. Az idei trendek lehetővé teszik, hogy bátran kísérletezz!

A mély tónusok mellett idén igazi slágerek lesznek a földszínek, a gyömbér, illetve a barna amiket még inkább feldobhatsz egy kis arannyal. Ha nem mostanra van betervezve a ház festése, akkor is feldobhatod a nappalidat vagy hálódat például azzal, ha bútorszöveteinkkel átöltözteted a kanapéd vagy foteled, szőnyeget cserélsz, vagy esetleg beszerzel néhány új függönyt.

2. Minimális minimalizmus

A minimalista stílus örök kedvenc, most mégis egy kis csavarral tér vissza. Az úgynevezett meleg minimalizmus főként a színekben hoz változást, előkerülnek a mohazöld, okkersárga és terrakotta árnyalatok. A meleg minimalista irányzatnál nagyon fontos, hogy az enteriőr nyugtató hatással legyen lakójára - ezeket segítik elő a trendszínek is. A nagy, feltűnő minták helyett előtérbe kerülnek a geometrikus és természetes-leveles motívumok. Érdemes tehát az ágytakarókhoz, függönyökhöz is ezekből a színekből választani. 

3. Körkörös formák

2021-ben abszolút kedvencek a kerek formák, ugyanis az ilyen bútorok, mintázatok sokkal otthonosabb hatást kölcsönöznek a szobabelsőnek. Mivel az éles vonalak nem törik meg látképet, a légkör sokkal harmonikusabbá válik. Válasszunk ehhez illeszkedő kanapét és egy kerekded puffot, ami még inkább elősegíti a harmonikus hatást. Ha még nincs itt az ideje annak, hogy lecseréld a kanapét, akkor szerezz be néhány apróbb kerekded kiegészítőt, ami remekül feldobja majd a nappalid, vagy hálószobád.

Ha kedvet kaptál ahhoz, hogy egy kicsit feldobd a lakást, remek helyen jársz, nézz szét bútorszöveteink és szuper újdonságaink, a függönyeink között.