Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek
Ugrás a tervezőhöz

A 2023-as év lakberendezési trendjei

2023. 01. 05. 08:18:51
A 2023-as év lakberendezési trendjei
Otthon, édes otthon! Ez a mondás igaz az új évben is, amikor fogadalmakkal és új reményekkel vágunk bele a változásba. Miért ne újulhatna meg az otthonunk is? Ha szeretnéd Te is felpezsdíteni az életteredet, akkor mindenképpen érdemes elolvasnod a cikkünket, amelyben segítünk felfedezni a színtrendeket, anyagokat és stílusokat. Tarts velünk te is!

Milyen fő lakberendezési irányelveket kövessünk a 2023-as évben?


Ebben az évben is fő vezérelv a bizonytalanságok ellensúlyozása, a harmónia megteremtése. Egy lelki támaszt adó otthon nyugodt hangulatot teremt és megadja az igazi biztonságérzetet. A tavalyihoz képest, még jobban felértékelődik az igény arra, hogy minél közelebb érezzük magunkat és kapcsolódni tudjunk a természethez.

Szerencsére nem kell elbúcsúznunk a mindfullness nevezetű stílusirányzattól sem, amely segít otthonunkba csempészni egy darabot a hőn áhított tudatosság és a kiegyensúlyozott mentálhigiéné állapotából. Több éve divatos az ablakok közelében, a szobák sarkában kuckókat kialakítani, de ebben az évben még erőteljesebben előjön a privát terek kialakítása.

A digitalizáció és az okos eszközök hódítása szintén nem maradhat le a listáról, hiszen ebben a rohanó világban mindannyian arra törekszünk, hogy hatékonyabban és produktívabban vezessük az életünket. Emellett velünk maradnak a környezettudatos, fenntartható és energiahatékony ambíciók is a lakberendezésben.

 

Milyen színek uralkodnak 2023-ban a lakberendezés terén? 


A tervezés egyik legalapvetőbb és talán a legizgalmasabb része kétségtelenül a színek kiválasztása. Az enteriőr színpalettájának meghatározása magának a stílusnak a kiválasztását is meg kell, hogy előzze.  Az oka egyszerű: a színek nagy hatással vannak a hangulatunkra és az érzéseinkre is. 
A legtrendibb színek listája elég változatos, így könnyen megtalálhatjuk benne azokat, amiket önazonosnak érzünk.


A pirosas árnyalatok, mint a málnapiros, a merészebb vörös egy-egy kiegészítő esetében pompásan mutathat.


 
A sárgás és kicsit barnás színek a napsütésre és a boldogságra emlékeztetnek minket, így könnyen gondoskodnak a jó hangulatunkról.


 
A monokróm hódítása ismét eljött: a fekete-fehér egy olyan páros, ami elegáns, klasszikus stílust kölcsönöz a helyiségnek, kiváltképp a konyhában és a fürdőszobában alkalmazva. Egy esztétikus sötétítővel kiegészítve még szebb összhatást érhetünk el.


A pasztell és cukorka színek népszerűek maradnak, közülük kiemelnénk a levendula lilát,  ami kis felületen is merész választás, mégsem harsogó. Jól párosítható a föld színekkel is, de számtalan stílusba is remekül beleolvad.


A hi-tech stílus alapvető ismérvei az üveg, a fém, a műanyag és a sötét árnyalatú színek. A geometriai formák és a természetes anyagok kombinációja kitűnő egészet alkot. Elengedhetetlen tartozéka egy ízléses blackout függöny, ami tovább fokozza a kontrasztot.


 
A 2023-as év színeit további tónusokkal tehetjük még izgalmasabbá. Az 1-2 árnyalattal eltérő színek képesek külön zónákra osztani a teret. 

Milyen anyagokat használjunk?


Mint azt említettük, a természetes és fenntartható gondolkodásmód az uralkodó, így az anyagok terén is ők lesznek az élvonalban. A gyapjú, a juta, a pamut, a len és a bársony minden kritériumnak tökéletesen megfelelnek. A boucle (buklé) nevű szövet az év egyik legnépszerűbb trendje, ami némileg visszakalauzol nagyszüleink idejébe.  


 
A burkolatokat és a különféle díszítéseket is érdemes többnyire kőből, fából kialakítani, emellett, az agyag és a kerámia kulcsfontosságú elemekként jelennek meg.
Az üveg használata kifejezetten elegánssá és szellőssé tesz bármilyen szobát és könnyen kombinálható egy másik felkapott anyaggal, a rattannal is! 


 
Nem feltétlenül szükséges nagy rattan bútorokban gondolkoznunk, elég pár kosárka, tároló. Egy szőtt lámpabúra is igazán stílusos választás. A természetes textúra könnyedén képes keveredni a csúcstechnológia jellemzőivel. Csak egy fontos szabály van: az ilyen anyagok mély és nyugodt színpalettát kívánnak, a világos és a sötét árnyalatok kiemelkedő kontrasztjával.


Anyagokért látogass el webshopunkba, hogy az otthon töltött idő minden pillanatát élvezni tudd.