Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A gyöngyvászon

2022. 06. 24. 08:43:06
A gyöngyvászon

A nyári szórakozás sláger anyaga: a gyöngyvászon

 

A gyöngyvászon egy csodásan hangzó szó, mindenki valamilyen mesés anyagot képzel el. A tüneményes szó jelentése hagyhat néhány kérdőjelet a fejekben, mert sokan még nem hallottak róla. Mielőtt találgatásokba kezdenénk, csak a pontos megnevezés cseng ismeretlenül az embereknek, hiszen ez egy olyan anyag, amit feltehetően sokan ismernek a gyakorlatból.

A gyöngyvászon előnyei

Vízlepergető: a vízlepergető tulajdonság előrelépés a vízállósághoz képest, mert a víz nem képes könnyen behatolni az anyagba, hanem annak felszínén vízgyöngyök formájában gyűlik össze. Ezt szakkifejezéssel élve „hidrofób” tulajdonságnak nevezzük.


 

Szennytaszító: ez a tulajdonság nagyban összefügg a vízlepergetővel, szinte kéz a kézben járnak. A nedves, folyékony foltok nem tudnak behatolni a szövetbe, a száraz foltok pedig minimális víz és szivacs segítségével azonnal eltávolíthatóak. 
Könnyen varrható: könnyen, egyszerűen szabható anyagok, otthoni varrógéppel is könnyen varrhatóak, illetve fokozottan ellenállnak a fizikai gyűrődésnek, vagyis megpróbáltatásoknak.
Antibakteriális: a szövet szálai természetesen gátolják a baktériumok megtelepedését, terjedését. Egészségre káros anyagot nem tartalmaz. 

A gyöngyvászon felhasználási területei

A gyöngyvásznat az előnyei miatt előszeretettel használják az év minden napján, azonban a nyár az, ami igazán teret tud engedni minden jó tulajdonságának! 

Kültéri alkalmazása

Készíthetsz belőle káprázatos terítőket a kerti asztalokra, amik nem csak praktikusságban, esztétikában is verhetetlenek lesznek!  A kerti bútorok könnyen egyedivé varázsolhatóak vele, szivacspárnák huzatának is kiváló választás. Bámulatos hintaágyak és napernyők is varrhatóak belőle. Mindenképp ajánljuk, ha különleges és egységes megjelenést szeretnél akkor is, ha az udvarodra tekintesz!


 

Egyéni alkalmazása


Alkalmas táskák, laptoptáskák szerszámtáskák készítésére. A nyári túrázások elképzelhetetlenek strapabíró, víztaszító túrazsákok nélkül! Varrható belőle akár motorkerékpár huzat is, így biztos lehetsz abban, hogy a járgányod jó kezekben van a kinti vad, esős időjárási viszonyok közepette. 


 

Hátránya, hogy védeni kell az erős napsugaraktól, de ez nagyjából minden anyagra igaz, hiszen a nagy meleg komoly kárt tehet a tárgyak felszínében, élénk színében, ez alól pedig a gyöngyvászon sem lesz kivétel.

A webshopunkban a vízlepergető és szennytaszító anyagjainknak köszönhetően egyszerűen kezelheted a hétköznapi konyhai baleseteket, és felkészítheted a kültéri bútoraidat is egy kis eső és piszok ellen. Gyönyörű színekben és széles választékban érhetőek el, így praktikus tulajdonságaik mellett még szépek is.