Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Az egyedi grillparti ismérvei

Az egyedi grillparti ismérvei

A tavasz tökéletes időszak a kerti sütögetésre. Nincs tikkasztó hőség, a szúnyogok is csak éledeznek még, maximum egy-két zápor zavarhatja meg nyugalmunkat.
A főzés általában magányos feladat. Nem hívjuk össze a konyhába a barátainkat, hogy az alkotás folyamatát is megosszuk velük, csak a végeredményt tálaljuk fel. Mire a vendégeink megérkeznek, minden csillog-villog, mi is pazar pompában úszunk, az elkészült étel pedig istenien finom. A grillezésnél, kinti főzögetésnél viszont más a helyzet, egy csapásra társasági tevékenységgé válik az ételek elkészítése. 

Tudjuk, hogy egy ilyen összejövetelen az apróságok és a külcsín azok, amik kiemelik a miénket a millió kerti partyból! Ha fontosak számodra az apróságok, a hangulat, szívesen megosztjuk veled a praktikáinkat.

 

Számold ki az adagokat! Jó, ha tisztában vagy a vendégek számával, hogy kalkulálhass az alapanyagokkal, ne legyen semmiből se hiány, de ne is pazarolj!

Használj friss zöldségeket, készülj igazán frissítő italokkal!

Készíts saját pácot! Egyedi ízt fog adni a húsoknak, amit csak Nálad érezhetnek!

 

 

 

 

 

 

Vond be a társaságot is az ételek elkészítésébe! A kerti sütögetésekben az a legjobb, hogy nem neked kell minden feladatot elvégezni. Mindig akad egy-két olyan segítőkész jelentkező, akik rögvest segítenek a zöldségek aprításában, a férfiak előszeretettel állnak a grill előtt vagy kavargatják a bográcsban fortyogó finomságot. Szívesen vállalják az italfelelős szerepét is! Közös programnak kiváló és közben a jókedvért sem kell a szomszédba menni!

 

 

 

 

 

 

 

A változó időjárásra is van tippünk: az ünnepséget könnyen elronthatja a változékony időjárás, egy hirtelen jött zivatar. Megfelelő megoldás lehet, ha a közelben van egy kerti sátor, üres garázs vagy akár egy terasz, ahová a napsütés visszatértéig bekuckózhattok!

Légy előrelátó! Tervezz, készülj fel minden eshetőségre! Használj víz-és szennytaszító terítőket, amik nem csak az időjárás viszontagságait állják ki, hanem az ételmaradékokat és a kifolyt üdítőket is egyszerűen letörölheted egy mozdulattal. A legjobb benne, hogy az ügyetlenebbek is önfeledten szórakozhatnak, hiszen nem a hírhedt fehér abroszra folyik ki a vörösbor. A party vízlepergető és víztaszító textíliák funkciójukban és esztétikailag is sokat adnak hozzá a parti hangulatához! Ha felkeltettük az érdeklődésed és szívesen szemezgetnél anyagjaink között, különböző vidám és figyelemfelkeltő mintákban és színekben elérhetőek webshopunkban.

 
A kinti főzőcskézésnek sajnos sohasem akkor van vége, amikor a gőzölgő finomságok csak arra várnak, hogy megegyük őket! A takarítás egy olyan szegmens, amit már kevésbé várunk lelkesen! Különösen nehéz feladatkör a grill tisztítása. Itt is gondolkozz előre, manapság népszerűek a tapadásgátló spray-k, amik megakadályozzák, hogy makacs szennyeződések keletkezzenek. A viaszosvászon terítőket pedig elég csak áttörölni!


Persze, az elkészült ételek is fontosak! A füst okozta egyedi íz az, ami a grillezést a jó idő királyává teszi! Tippekhez kattints ide! Kövesd az instrukciókat, hogy ezen a téren is tarolhass!