Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Blog

Ferdepánt vagy szalag? Te tudod a különbséget?

Ferdepánt vagy szalag? Te tudod a különbséget?

2022. 05. 10. 10:13:46
Többen összekeverik a ferdepántot és a szalagot. Igaz, ami igaz: ránézésre nagy a hasonlóság, azonban tüzetesebben megvizsgálva egyértelmű, hogy teljesen különbözőek! Felhasználásuk és elkészítésük merőben eltér egymástól annak ellenére, hogy mindketten kiválóan alkalmasak díszítésre. Nézzük, hogy mikor melyik után nyúljunk!
Az egyedi grillparti ismérvei

Az egyedi grillparti ismérvei

2022. 05. 05. 09:05:48

A tavasz tökéletes időszak a kerti sütögetésre. Nincs tikkasztó hőség, a szúnyogok is csak éledeznek még, maximum egy-két zápor zavarhatja meg nyugalmunkat.
A főzés általában magányos feladat. Nem hívjuk össze a konyhába a barátainkat, hogy az alkotás folyamatát is megosszuk velük, csak a végeredményt tálaljuk fel. Mire a vendégeink megérkeznek, minden csillog-villog, mi is pazar pompában úszunk, az elkészült étel pedig istenien finom. A grillezésnél, kinti főzögetésnél viszont más a helyzet, egy csapásra társasági tevékenységgé válik az ételek elkészítése. 

Hogyan válassz sötétítő függönyt?

Hogyan válassz sötétítő függönyt?

2022. 03. 10. 14:20:42

Abban talán mindannyian egyetérthetünk, hogy a függöny, mint lakástextil meghatározó darab otthonunk helyiségeiben, hiszen anyaga, színe, mintája, de még a hossza is befolyásolja szobáink hangulatát. Szerepe van a kíváncsi tekintetek kizárásában, de emellett hő- és hangszigetelésre, dekorációs célokra, sötétítésre egyaránt használhatjuk. Sőt, ha ügyesen játszunk vele, akár még a rendelkezésünkre álló teret is megnövelhetjük optikailag. Érdemes tehát időt szánni a megfelelő méretű és anyagú függöny kiválasztására és beszerzésére, ez nem is kérdés. A mostani bejegyzésben egy speciálisabb terület, a sötítő függönyök témája kerül terítékre.

Mióta Raknak az emberek függönyt az ablakukra?

Mióta Raknak az emberek függönyt az ablakukra?

2022. 02. 14. 09:57:42
Lakástextileink közül talán az egyik legnagyobb fejtörést a megfelelő függöny kiválasztása okozza. Ez a kiegészítő ugyanis nemcsak esztétikai célokat szolgál, hanem a praktikumnak is meg kell felelnie. Egy jó érzékkel kiválasztott darab képes otthonosabbá tenni a helyiséget, miközben árnyékol, esetleg sötétít és még a kíváncsi tekinteteket is távol tartja, viszont ha rosszul választjuk meg, könnyen megtörheti az összképet. Manapság már nem kérdés, hogy egy-egy szoba berendezésénél azt is számításba vesszük, mi kerüljön az ablakunk elé. Ám nem volt ez mindig így.
Patchwork ajándékok

Patchwork ajándékok

2022. 01. 31. 15:28:47

A patchwork vagy más néven foltvarrás egy igazán izgalmas technika tele lehetőségekkel. Kreativitás, aprólékos tervezés és megmunkálás jellemzi. Sokféle anyag, szín és minta találkozhat benne és számtalan formában testet ölthet a végeredmény. De honnan is ered és mi készülhet a segítségével? A következő bejegyzésből kiderül.

Lakásdekoráció lonetával

Lakásdekoráció lonetával

2022. 01. 10. 09:38:06

Ahogy beköszönt az újév, tele vagyunk gondolatokkal, fogadalmakkal, megvalósítandó célokkal, tervezgetjük mit hogyan fogunk elérni, mi az, amit máshogyan szeretnénk csinálni a következő hónapokban. De hogyan is kezdjünk neki? Legyen szó életünk bármely területéről, fontos olyan környezetet kialakítanunk, amely kellőképpen motiváló és inspiráló számunkra kitűzött céljaink eléréséhez. A belső harmóniára nagy hatással van az, hogy mi vesz minket körül, ezért elengedhetetlen, hogy otthonunkban is összhangra törekedjünk. Következő bejegyzésünkben ehhez szeretnénk ötleteket adni egy különleges anyag, a loneta segítségével.

Hugo Boss - Honnan is küzdötte fel magát a közkedvelt márka?

Hugo Boss - Honnan is küzdötte fel magát a közkedvelt márka?

2021. 11. 22. 15:23:59

A Hugo Boss mára már az egyik legnépszerűbb és legexkluzívabb márka, mely sok férfi kedvence lett az évek során. A történelmében azonban még ma is vannak megkérdőjelezhető szálak, viszont egy biztos, a 20-as éveket követően a márka létrejötte után, a náci egyenruhák gyártása volt a cég fő megélhetési forrása. 

Mindent a tépőzárakról, a bogáncstól az öntapadóig

Mindent a tépőzárakról, a bogáncstól az öntapadóig

2021. 11. 10. 15:33:17

Belegondoltál már abba, hogy milyen lenne az élet tépőzár nélkül? Annyira egyszerű, mégis olyan fontos a mai világban. Az élet számos területén találkozunk vele, felhasználása rendkívül változatos. De pontosan melyek ezek a területek?

Csini kedvencek - Kutyakabát gyorsan otthon

Csini kedvencek - Kutyakabát gyorsan otthon

2021. 09. 29. 16:02:25

Újra itt az ősz, a rossz idő beköszöntével előkerülnek a szekrény mélyéről a vastagabb ruhaneműk, és bizony, ilyenkor már a kis kedvencünkre sem árt egy melegebb ruhadarabot ráadni, hogy így védjük a nagy hidegektől, a párától és csapadéktól. 

A kutyaruhák készítése nemcsak remek módja annak, hogy kedveskedjünk kedvencünknek, de egyedi megjelenésének köszönhetően kifejezhetjük vele négylábú barátunk egyéniségét is, sőt, spórolhatunk is vele. 
Tarts velünk a következő blogunkban is, meglátod, te is könnyedén elkészíted majd kutyusod számára a legcukibb és legpraktikusabb kutyaruhát. 

Coco Chanel, a divatmogul

Coco Chanel, a divatmogul

2021. 09. 03. 08:06:04

Biztosan neked sem kell bemutatnunk a 20. század egyik legnagyobb divatmogulját, Coco Chanelt. Az 1883-ban született francia divatikon a semmiből hozta létre saját birodalmát, amely mindmáig az egyik legsikeresebb a piacon.

Ebben a blogban néhány érdekes tényt gyűjtöttünk össze nektek Coco Chanelről.

Az elmúlt 100 év divatja

Az elmúlt 100 év divatja

2021. 08. 10. 12:01:10

Ez az évszázad kétségkívül hatalmas fejlődést hozott mindenféle tekintetben. A technológia mellett a divatipar is ugrásszerű fejlődésen ment keresztül, ami a trendek egyre gyorsabb váltakozását hozta el. Más iparágakkal ellentétben azonban vannak olyan jellegzetes ruhadarabok, melyek újra és újra visszaköszönnek, ismét trendivé válnak.

Ebben a blogban az elmúlt évszázad divatjának járunk utána.

2021 lakberendezési trendjei

2021 lakberendezési trendjei

2021. 07. 22. 06:00:00

Végre itt a nyár és a szabadságok ideje. Azonban sokan a szabadságot nem pihenéssel, hanem egy kis barkácsolással, lakásfelújítással töltik. Ha te is ebbe a táborba tartozol, akkor ez a blog pont neked szól, tarts velem, és fedezzük fel együtt a legújabb lakberendezési trendeket. Érdemes akkor is maradnod, ha most nem tervezel nagyobb felújítást, hiszen egy-két tőlünk elleshetsz egy-két ötletet amivel felfrissítheted az otthonod.