Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Csini kedvencek - Kutyakabát gyorsan otthon

Csini kedvencek - Kutyakabát gyorsan otthon

Újra itt az ősz, a rossz idő beköszöntével előkerülnek a szekrény mélyéről a vastagabb ruhaneműk, és bizony, ilyenkor már a kis kedvencünkre sem árt egy melegebb ruhadarabot ráadni, hogy így védjük a nagy hidegektől, a párától és csapadéktól. 

A kutyaruhák készítése nemcsak remek módja annak, hogy kedveskedjünk kedvencünknek, de egyedi megjelenésének köszönhetően kifejezhetjük vele négylábú barátunk egyéniségét is, sőt, spórolhatunk is vele. 
Tarts velünk a következő blogunkban is, meglátod, te is könnyedén elkészíted majd kutyusod számára a legcukibb és legpraktikusabb kutyaruhát. 

Szabásminta készítés

Mint bármelyik más ruhadarabnál, itt is az leső lépés a szabásminta készítés, amihez a következő kép lesz segítségedre:

A kép forrása: https://www.varrohaz.hu/szabas-varras/kutyaruha-varras--akar-egy-varrotanfolyamon--ingyen-szabasmintaval-/?fbclid=IwAR2kOJAs-qj6j31_unVKppIKD_SbJkb8DJ69qPVS5HfLEsSBp_h6t3u4EyA

A kép alapján le tudod mérni a saját kutyusod, az ő méretei alapján pedig elkészítheted a kedvencedre szabott szabásmintát. A tökéletes szabásmintát már szinte végtelenszer felhasználhatod, a variációk száma pedig csak rajtad áll.
A szabásminta elkészítésénél a következőkre kell figyelni:
-    A kutyaruha a nyakörv alatt kezdődjön, így nem okoz fennakadást a póráznál
-    A has alatti záródás a hátsó láb felé essen inkább, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl hátul
-    a „c” szakasz a kutya méreteitől függően 6-15 cm is lehet
-    Fontos, hogy a szabásmintát lássuk el még nagyjából 1 cm varrásszéllel
Nos, ha mindennel megvagyunk, válasszuk ki a kívánt ruhához a tökéletes anyagot, például valamilyen pamutvásznat, vagy vízlepergető anyagot, de ha valami igazán különlegeset szeretnénk, ne riadjunk meg a bársonytól vagy plüsstől sem.  A béléshez is számtalan lehetőségünk van, de biztosan nem lőhetünk mellé a polár, műszőrme, baby velúr vagy bármely másik pihe-puha anyagunkkal.
Az alapanyagon kívül már csak egy darab tépőzárra van szükségünk, és hipp-hopp el is készülhet a kutyusunk új kedvenc ruhadarabja. 
A kutyaruha megvarrásában a következő videó lesz a segítségedre:

Látod, nem is olyan bonyolult!
Remélem az alkotás neked is sok örömet okoz majd, ha pedig elkészültél a remekművel, ne felejtsd el megosztani velünk Instagrammon vagy Facebookon keresztül!