Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek
Ugrás a tervezőhöz

Egyedi függönyvarrás a Csipke Csodái segítségével

Egyedi függönyvarrás a Csipke Csodái segítségével

Otthonunk a személyiségünk tükröződése. És ebbe az ablakokat díszítő függönyök is beletartoznak. Egy jól megválasztott függöny képes még inkább kihangsúlyozni azt a kényelmes, otthonos érzést, amit a nappaliban vagy a szobában szeretnénk átadni. Az ilyen függönyök nem csupán a fényviszonyokat szabályozzák, hanem a színekkel és a mintákkal együttműködve igazi stílusüzenetet hordoznak magukban. Ne féljünk kísérletezni és kifejezni magunkat a függönyök által! Egy kis színpompával és mintával nemcsak a nappali vagy a szoba, de az egész otthonunk hangulatát feldobhatjuk, és egyben a saját lelkünkbe is egy kis fényt varázsolhatunk. Legyünk bátrak és hozzunk létre egy olyan helyet, ahol minden részlet magunkról mesél!

Bemutatkozik az új függönyvarrás szolgáltatásunk!

Mostantól nem kell aggódnod amiatt, hogy nehezen találod meg az elképzeléseidnek megfelelő készre varrt függönyöket, ugyanis mostantól a függönyök alkalmazkodnak hozzád, és nem fordítva!

 

Ezennel szeretnénk Neked bemutatni az új függönyvarrás szolgáltatásunkat!

Ezzel a varázslatos új szolgáltatással mindannyian átélhetjük az egyediség szabadságát! Válaszd ki az otthonodhoz leginkább illő anyagot széles választékunkból, majd add meg a pontos méreteket a kalkulátorban, és mi készre varrjuk Neked a megálmodott egyedi függönyödet!

Hogyan varázsoljuk egyedi méretre a függönyöket?

Először is, ha kiválasztottad a tökéletes függöny anyagot otthonod díszítéséhez, dönthetsz, hogy csak az anyagot szeretnéd megvásárolni vagy pedig bennünket bízol meg a varrással is. Ha csak az anyagot kéred, már 20 cm-től megvásárolhatod tőlünk. Hiszen vannak olyan esetek, amikor kevesebb anyagra van szükséged, és mi ebben is maximálisan a segítségedre leszünk.

 

Ha egyedi méretre varrt függönyt kérsz tőlünk, néhány további információra is szükségünk lesz annak érdekében, hogy teljes mértékben személyre szabhassuk neked álmaid függönyét:

 

1. Először is meg kell adnod a függönykarnis szélességét! Ehhez adunk egy kis segítséget:

 

  •  A függöny szélessége alatt mindig a karnis szélességét értjük.
  • Méréskor minden esetben a függönysín és a karnis szélességét (a) vegyük figyelembe – hiszen az ablak szélessége mindig kisebb.
  • Ha rúdkarnisra szeretnénk függönyt tervezni, a végén található díszítő elemeket ne vegyük bele a számításba!
  • A vitrázs függönyök mérésekor az ablak belső peremétől érdemes mérni a szélességet (e).

 

Tippünk: Új karnisrúd esetén érdemes mindkét irányba minimum 15-30 cm-rel szélesebb darabot felszerelni, mint maga az ablak – így elhúzáskor a függöny nem takarja el az ablakot. Emellett, ha igazán szép megjelenést szeretnénk, az ablak tetejétől számítva 12-15 cm-rel magasabbra szereljük fel.

 

2.  A következő lépésben meg kell adnod a függöny magasságát

 

A hosszúságnál (magasságnál) el kell döntened, hogy csupán a párkányig, az ablakkeret aljáig, vagy egészen földig szeretnéd, ha a függönyöd leérne. A választás ízlés kérdése, de van néhány praktikus szempont, amit érdemes figyelembe venni. Ha nem szeretnéd, hogy a kíváncsi háziállataid megmásszák a függönyödet, vagy kipróbálják a szakítószilárdságát, akkor érdemes nem a földig érő kivitel mellett döntened. Az adott helyiség jellege is meghatározhatja, hogy melyik függöny méret az ideális. Egy konyhai függöny esetében célszerűbb, ha az nem lóg le. A vitrázs függönyök esetében mindig az ablakkeret középméretét vedd alapul. Viszont egy hálószobában, vagy egy nappaliban nagyban tudja növelni az otthonosság érzetét, ha földig érő kivitelt választasz.

 

Attól függően, hogy a függönyt csipeszekkel, karikákkal, esetleg rávarrt fülekkel rögzíted, ezeknek a méretét bele kell kalkulálni a hosszúságba. Ne feledd, hogy inkább mindent alaposan és többszörösen ellenőrizz le, mert hozzáragasztani már egészen biztosan nem tudunk a rosszul levágott függönyökhöz.

 

A mérést mindig a karnis alatt lógó csipeszek, karikák legaljától kezdd. Attól függően, hogy az ablakpárkányig, a keret aljáig, vagy esetleg a padlóig szeretnéd a függönyök hosszúságát, mérd le az adott méretet, majd 1-2 cm-t vonj le a kapott értékből. Ez nagyban segít, hogy ne koszolódjon olyan gyorsan, hiszen mind a párkány, mind a padló esetében, nem esztétikus és nem is túl higiénikus, ha súrolja a függöny az ablakpárkányt, illetve a talajt. Ha radiátor van az ablak alatt, azzal is számolj! Gondold át, mennyire szeretnéd eltüntetni azt. Gázkonvektor esetében például a tűzvédelem is fontos szerepet játszik a döntésben.

3. Függönybehúzó szalag kiválasztása

 

A függönyt a ráncolóval, más néven behúzó szalaggal húzzuk össze a karnis szélességének megfelelő méretre. Így függönyünk szépen, egyenletesen ráncolt lesz, felhelyezése lényegesen egyszerűbb és gyorsabb lesz, mint a hagyományos, "csipeszes" ráncképzéssel. A ráncoló szalag zsinórját meghúzva függönyünk szinte magától redőződik az adott szalag mintázatának megfelelően. Az összehúzott ráncoló szalag fülecskéibe akaszthatjuk a felfüggesztő horgokat, görgőket, de az így összehúzott függönyt a hagyományos csipeszekkel is felhelyezhetjük. Webáruházunkban választhatsz fehér és áttetsző ráncoló szalagjaink közül.

 

Szélesség tekintetében a szerint válassz, hogy milyen anyagú függönyhöz vagy drapériához fogod használni. A vékonyabb voile vagy organza anyagokhoz keskenyebbet, nehezebb csipke és drapéria anyagokhoz szélesebbet válassz. Például ha a radiátor fölé érő vékony, laza függönyről van szó, akkor bőven elég, ha a 25 vagy 35 mm-es behúzót használod. Ha viszont sötétítőhöz vagy földig érő nehéz drapériához, akkor a 40-50 mm széles függöny behúzók kellenek. Fontos a behúzó szalag választásakor még az is hogy milyen hosszúságú függönyhöz használjuk. Minél hosszabb, annál szélesebb kell, legyen a ráncolószalag, mert csak így biztosít kellő behúzást, így lesz igazán mutatós.  

 

4. Ráncolás (mennyire legyen hullámos a függöny?)

 

Ez a szorzó az anyagmennyiséget és így az árat is befolyásolja. Ez lehet egyszeres (kifeszített), 1,5-szeres (közepesen ráncolt) és 2-szeres (sűrűn ráncolt).

Ez általában egyéni preferencia kérdése, azonban mi fényáteresztő függönyök esetén általában a 2-szeres ráncolást javasoljuk, ami azt jelenti, hogy a karnis méretének kétszeresét szükséges függönyként megvásárolni. Például egy 2 méteres karnishoz 4 méter függöny szükséges.

Vastagabb szövésű anyagoknál a másfélszeres ráncolást ajánlunk. Ebben az esetben a 2 méteres karnisra 3 méter függöny kerül.

 

Ha mindennel megvagy, megkapod a végső árajánlatot a megadott paraméterekkel a kiválasztott függönyre. Az árajánlat tartalmazza az anyagköltséget, a ráncoló árát és a készre varrás árát.

Innentől kezdve pedig már nem kell sokáig várnod, hogy feltehesd az ablakod új díszét, hiszen 11 munkanapon belül postázzuk az elkészült függönyödet.

 

Próbáld ki Te is a függönyvarrás lehetőségét webáruházunkban, hogy egy egyedi, minden igényedet kielégítő szépséges új függöny tulajdonosa lehess, amellyel felfrissítheted otthonod kinézetét!

Tartalomhoz tartozó címkék: függöny varrás