Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ezt árulja el rólad a szín amit viselsz

Ezt árulja el rólad a szín amit viselsz

Észrevetted már, hogy mindenkinek megvan az a szín, amiben a legjobban érzi magát, amit a legtöbbet hord? Talán neked is van egy kolléganőd, akit mindig pirosban látsz, egy szomszédod, akinek szinte csak sötétkék ruhái vannak, vagy ott van az a sármos üzletember, akivel gyakran összefutsz a folyosón, és mindig szürkét visel. Már hallhattál róla, hogy az öltözéked színe nagy hatással van a hangulatodra, a körülötted lévőknek pedig mesél a személyiségedről, legbelsőbb tulajdonságaidról is. Tarts velem, és tudj meg többet arról, hogy mit árulnak el az öltözéked színei.

Piros:

A piros a szenvedély és a hatalom színe. Remek választás, ha valakit meg szeretnél győzni. A vörös árnyalatai biztosan oda vonzza a tekinteteket viselőjére. Az emberek hajlamosak ezt a színt mozgással, energiával, izgalommal párosítani. A rubinvörös szín egyenesen stimulálja a férfiakat, jobban vonzódnak azokhoz a nőkhöz, akik ezt a színt viselik. A belső tulajdonságokat illetően, akik gyakran hordanak pirosat, általában lobbanékonyak, narcisztikusak, és hajlamosabbak a függőségekre.

Rózsaszín:

A rózsaszín kedvelői elsősorban a nőiességet képviselik. Ez nem véletlen, gondoljunk csak bele, a csecsemőknél, kislányoknál és tinilányoknál is rengeteg rózsaszín ruhával találkozunk, nem beszélve a plasztik feminin ideálról – Barbie-ról, aki szintén főként ezt a színt viseli. A rózsaszín lágyabb árnyalatai nyugalmat, melegséget, nőiességet sugároznak, ez az egyik leginkább megnyugtató szín. Egyes börtönökben a falakat is rózsaszínre festik, hogy az agresszióra való hajlamot csökkentsék. A rózsaszín kedvelői általában romantikus alkatok, optimisták, de kissé önelégültek. Nagyra értékelik a kényelmet és a kedvességet.

Narancssárga:

Melegséget árasztó, vonzó szín, ami vidámságot, kreativitást sugároz. Akik szívesen viselnek narancssárgát általában örök optimisták, végtelenül energikusak, életvidámak és mindig készen állnak a változásokra. Nagyon ambiciózusok, de kissé megbízhatatlanok.

Sárga:

A sárga a napfény, a nevetés, a boldogság színe. Tanulmányok kimutatták, hogy a sárga szín fokozza a szerotonin termelődését az agyban, javítja a hangulatot és fokozza az anyagcserét is. Sokszor használják különféle marketing területeken, plakátokon, logokban, vagy utcai felfestéseken, jelzőtáblákon; ez azért van, mert fokozza a koncentrációt, és figyelemfelkeltő. A sárga leginkább azok öltözékében figyelhető meg, akik aktív életet élnek, nagyon szenvedélyesek és kreatívak. A kalandorok színe, akik készen állnak felfedezni és meghódítani a világot.

Zöld:

Kellemes hatása a természetközeliségből ered, a béke és a megelégedés érzetét kelti, jó hangulatot teremt, mind viselőként, mind kívülállóként. Azok, akik gyakran viselnek zöldet élénk közösségi életet élnek, a pénzügyeik stabilak, és mondhatjuk rájuk, hogy általánosságban meg vannak elégedve életükkel. Gondoskodók, kedvesek és vajból van a szívük.

Kék:

A szakértők szerint interjúkra mindenképp kéket válasszunk, hiszen ez a szín magabiztosságot, megbízhatóságot sugall. Pont ezen oknál fogva általában az egyenruhák, gyakran az öltönyök színe is kék. A sötétkék árnyalatok bizonyítottan nyugtató hatásúak. Az emberek a kék színt az intelligenciával, a bizalommal, a nyugalommal és a hatékonysággal párosítják. Gyakran hordják a kedves de félénk emberek. Akik előszeretettel viselnek kéket általában csodás szülők, a munkában pedig példa értékűen teljesítenek.

Lila:

Régen a lila szín viselése csak az uralkodók és a magasabb társadalmi osztályok képviselőinek kiváltsága volt. A kifinomultság, gazdagság és luxus jele volt, Kleopátra pedig egyenesen rajongott a lila színért. Manapság inkább a kreativitás és a művészi szeretet jele, azok, akik szívesen hordják a lilát, érzékenyek, érzelmesek, álmodozók, szenvedélyesek és szeretik a titokzatosságot. Többnyire kiszámíthatatlanok, nehéz kezelni őket.

Barna:

A föld színe, erőt, stabilitást, megbízhatóságot sugároz. Akik előszeretettel viselik ezt a színt, gyakran konzervatívak, békések, a stabilitást és az erőt keresik mindenben. Ha ezt a színt viseled, akkor biztosan egy megbízható, intelligens, racionális ember benyomását kelted majd.

Fekete:

A fekete szín komolyságot sugároz. Akik ezt a színt viselik, általában a presztízst, hatalmat, komolyságot és intelligenciát sugároznak. Nem véletlen, hogy az egyetemeken a talárok színe is fekete. Akik előszeretettel viselik ezt a színt, általában ambiciózusok, céltudatosok, érzékenyek, de robbanékonyak.  A fekete szín viselése segít abban, hogy a környezetük figyelmét megjelenésükről a személyiségükre tereljék.

Fehér:

A szabadság, tisztaság, az egyszerűség és az ártatlanság jelképe. Ha valaki előszeretettel visel fehéret, az annak a jele, hogy életében valami új kezdődik, új fejezetet kezd. Aki sokszor hord fehéret, az általában megbízható, szereti a szabadságot és optimistán éli az életét. Szereti az új kezdeteket és szervezettségre törekszik mindenben, amit csinál. Szinte minden személyiségtípus szívesen viseli, hiszen ez egy semleges szín, ritkán irritál másokat.

Szürke:

A szürke az egyensúly színe. Ha valakinek döntő többségében szürke ruhái vannak, az annak a jele, hogy nem keresi a feltűnést, inkább a láthatatlanságra törekszik. A nyugalom és érettség árnyalatát a középkorú férfiak és idősebb nők is előszeretettel viselik. Mivel semleges szín, ezért nehéz meghatározni azt, hogy milyen típusú emberek viselik előszeretettel, a szürke kisegér típustól az értelmes, de kevésbé érzelmes, inkább határozott személyiségig sok mindent jelezhet.