Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Behúzó szalagok

A gyakorlottabbaknak egy függöny behúzó szalagjának felvarrása már meg sem kottyan, azonban aki még kezdő a lakástextíliák területén, annak szeretnék néhány jó tanácsot adni a tökéletes eredmény eléréséhez. Azok kedvéért, akik könnyebben boldogulnak képek segítségével, elkészítettem egy black out, sötétítőfüggöny felvarrását fotódokumentációval együtt, így a lépéseket és a képeket követve biztos lesz a kitűnő eredmény.

1. lépés

Mérd le, hogy mekkora függönyre van szükséged (a varrás szélességét is számold hozzá). Ha nem tudod, hogyan mérj helyesen, olvasd el a Méretvételezés menüpontban található tanácsaimat. Ha ezzel megvagy, akiválasztott anyagon jelöld be a megfelelő méretet több ponton is.

2. lépés

Vonalzóval kösd össze a jelöléseket, ügyelj rá, hogy teljesen egyenes legyen, majd vágd le a szükséges anyagmennyiséget.

3. lépés

A függöny két szélét, valamint az alját szegd be, majd a felső szélére helyezd rá a behúzó szalagot, úgy hogy a szalagnak a színe felfelé nézzen. Úgy tudod megállapítani, hogy melyik a szalag színe, hogy azon az oldalán találhatók a bújtatók, melybe a csipeszeket majd bele kell akasztani. Először a szalag felső szélét rögzítsd és varrd fel a függöny szegélyéhez, majd az alsó szélét is. Arra mindenképpen figyelj oda, hogy a behúzó szalag madzagját véletlenül se varrd oda az anyaghoz!

4. lépés

A csipeszeket a lenti kép alapján tudod a szalag színén lévő bújtatókba helyezni. (A képen még nincs felvarrva a szalag)

5. lépés

Miután felvarrtad a szalagot a függönyre, húzd össze a madzaggal és egyengesd el a szép eredményért.

 

Mostmár csak egy lépés választ el attól, hogy a függönyöd a helyére kerüljön, de ebben apró termetem miatt sajnos már nem tudok segíteni. Ugye milyen szép lett?

Remélem, sikerült elérned a várt eredményt! Ha szeretnéd megosztani velem, írj egy e-mail az info@csipkecsodai.hu-ra, vagy küldd el Facebookon!