Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fürdőruha kisokos

Fürdőruha kisokos

Végre megérkezett a várva várt jó idő, sorra nyitnak a strandok, fürdők és wellnessek is. A nagy melegben nem is vágyunk másra, mint süttetni a hasunkat egy medence, vagy valamilyen vízpart mellett inni a finomabbnál finomabb limonádékat, enni az isteni lángosokat…
Idén végre szabadabban fürdőzhetünk és napozhatunk, ám ezt megelőzve mindenképp érdemes beszereznünk – vagy megvarrnunk magunknak – a tökéletes fürdőruhát.

De mire is érdemes odafigyelnünk a választásnál?

Ebben a blogban ennek járunk majd utána!

Nos, ahhoz, hogy kiválasztd a tökéletes fürdőruhát, előbb mindenképp rá kell jönnöd, hogy pontosan milyen is az alkatod, melyik típusba tartozol. A női testalkatokat négy külön típusba soroljuk, ennek meghatározásához a vállak, mellkas, derék és csípő szélességét, egymáshoz viszonyított arányait vizsgáljuk meg. a négy fő alaktípus az alma, a körte, a homokóra és az oszlop. Ha ismered a saját alkatod, akkor a ruhaválasztásban már biztosan profi vagy, most pedig egy kis segítséget nyújtunk fürdőruha téren is.

Ezt válaszd, ha alma alkat vagy:

Ha erősebb a felső-, mint az alsó tested, és inkább a hasadra hízol, akkor te biztosan alma alkat vagy. Fürdőruha választásnál arra kell figyelned, hogy a lábaidat hangsúlyozd. Válassz magasabb derekú alsót, ami megmutatja formás combjaidat, és optikailag hosszítja azt. Ha egyrészesben gondolkodsz, inkább kerüld a nagy mintás darabokat, főként azokat, amik a hasra irányítják a figyelmet. A kisebb motívumokkal díszített darabokat azonban bátran magadra öltheted. A te alkatodnál fontos, hogy jól szabott, biztos tartást adó melltartórésszel legyen ellátva a fürdőruhád, így erre a választásodnál fordíts kiemelt figyelmet.

Amit viszont érdemes kerülnöd, azok a túlságosan csípőfazonú és nagyon vékony derékrésszel rendelkező darabok, főként a pántos vagy oldalt megkötős alsók.

Ezt válaszd, ha homokóra alkat vagy:

Ha a mellkasod és csípőd vonala egy homokóra alakot formáz, akkor te a legszerencsésebbek közé tartozol, hiszen a legszexibbnek tartott alaktípussal rendelkezel. Fürdőruha választásnál érdemes arra figyelned, hogy kihangsúlyozd nőies alkatod, ehhez pedig a bikini remek választás. Bátran megmutathatod formás derekad, ha pedig a karcsúbb homokórák közé tartozol, akkor nem kell félned az oldalt díszített alsóktól és a fodros felsőktől sem. Számodra szuper választás a retro pin-up stílusú bikini, hiszen tökéletesen kihangsúlyozza nőiességed, de nem kell tartanod az egyrészes daraboktól sem. Ügyelj arra, hogy a választott darab szépen dekoltált legyen.

Érdemes azonban kerülnöd a túl magasan záródó fürdőruha felsőket, mert ezek számodra nem előnyösek, illetve a merevítő nélküli változatokat sem neked találták ki.

Ezt válaszd, ha körte alkatod van:

Ha neked is erősebb a csípőd, mint a mellkasod, akkor te is a körte alkatúak táborát erősíted. Fürdőruha vásárlásnál arra kell figyelned, hogy a hangsúly a mellkasodra és a felső testedre kerüljön. Bátran válassz olyan darabokat, melyek izgalmas díszítéssel, vidám mintákkal vannak ellátva, a felső részen, alul viszont ezeket kerüld. Az alsórészeknél inkább egy egyszerű, sötét színű darab lesz a jó döntés, hiszen ez optikailag slankít.  

Kerüld azokat az alsókat, melyek valamilyen derékdíszítéssel vannak ellátva, vagy oldalt megkötős illetve a túl vékony pántos darabokat sem neked találták ki.

Ezt választd, ha oszlop alkatod van

Ha jellemzően karcsú vagy, de szinte egyformán keskeny a csípőd, a mellkasod és a derekad sem tér el nagyon, akkor te biztosan oszlop alkat vagy. A fürdőruha választásnál figyelj arra, hogy optikailag a homokóra irányba mozdítsd az alkatod. Törekedj arra, hogy a mellkasod és a csípőd is egyformás hangsúlyozd, ez ugyanis a derekad optikailag karcsúsítja majd. Lágyíts a kissé „szögletes” alkatodon kerekded formákkal – kis túlzással pont neked találták ki a csinos kosaras bikinifelsőket, a látványos díszeket, csipkemegoldásokat és a fodros bugyikat is. És ami még szuperebb, te bátran felveheted azt, amiről a többi testalkat csak álmodhat – az oldalt megkötős alsókat. Egyrészesből válassz rafinált oldalkivágott  fazont, vagy valamilyen aszimmetrikus darabot.

Ha vásárlás előtt állsz, kerüld az egyszerű, egyrészes darabokat illetve a túl magasan záródó felsőket.

Remélem a blogunkkal tudtunk egy kicsit segíteni a döntésben, és már nem okoz akkora fejtörést a fürdőruha vásárlás. Ha pedig mégis inkább úgy döntenél, hogy saját magad készítenéd el fürdőruhád a nyárra, vagy feldobnád kicsit a régit, nálunk minden szükséges anyagot és kelléket megtalálsz. Fürdőruha anyagainkat itt, rövidáruinkat pedig itt találod.