Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hírek

Divattervezők helyzete Magyarországon

Divattervezők helyzete Magyarországon

2021. 04. 28. 08:03:31

Szinte minden kislány álomszakmái közé tartozik a divattervezés, hiszen ki az, akit ne vonzanának a szebbnél szebb ruhák, az ékszerek és kifutók csillogása, a különlegesebbnél különlegesebb anyagok tapintása? Majd ahogy cseperedünk, ez az álom egyre távolabbinak tűnik, világossá válik, hogy a divatszakmába bekerülni nem is olyan egyszerű, sok mindennel meg kell küzdenie annak, aki mégis emellett a hivatás mellett teszi le a voksát. 

A divattervezők Magyarországi helyzetéről Balogh Dórát, a Fashion Revolution Hungary Educational Koordinátorát kérdeztük.

Hogyan készülnek a műszálas anyagok és mire kell odafigyelni a felhasználásnál

Hogyan készülnek a műszálas anyagok és mire kell odafigyelni a felhasználásnál

2021. 04. 21. 15:54:08

Manapság, ha meghalljuk azt a szót, hogy természetes, automatikusan egészségesnek gondoljuk, és pont ugyanez igaz a mesterségesen előállított anyagokra is, a szintetikus textíliákat sokszor automatikusan egészségtelennek gondoljuk. De vajon ez valóban így van?

Vízlepergető kötény nem csak kutyakozmetikusoknak

Vízlepergető kötény nem csak kutyakozmetikusoknak

2021. 03. 24. 08:11:23

Neked is ismerős az az érzés, amikor a kiskedvenced fürdetése közben nem csak ő fürdik meg, hanem te is csupa víz leszel? Talán te is tapasztaltad, hogy a legapróbb kutyák is hatalmas felfordulást okoznak egy pillanat alatt, csak megrázzák a vizes bundájukat, és a padlótól a mennyezetig minden csupa víz lesz, nem beszélve a te teljes outfitedről… 

Ha pedig kutyakozmetikus vagy, akkor ezt naponta többször is átéled.

Nos erre igyekeztünk megoldást találni mindenkinek, most pedig nektek is megmutatjuk, hogy hogyan is készíthetitek el csodálatos vízlepergető kötényeinket.

Szükséges Alapanyagok:

- Bármilyen party vízlepergető alapanyag
- Erősebb varrócérna, varrógéptű

 

Ezt árulja el rólad a szín amit viselsz

Ezt árulja el rólad a szín amit viselsz

2021. 02. 26. 09:45:44

Észrevetted már, hogy mindenkinek megvan az a szín, amiben a legjobban érzi magát, amit a legtöbbet hord? Talán neked is van egy kolléganőd, akit mindig pirosban látsz, egy szomszédod, akinek szinte csak sötétkék ruhái vannak, vagy ott van az a sármos üzletember, akivel gyakran összefutsz a folyosón, és mindig szürkét visel. Már hallhattál róla, hogy az öltözéked színe nagy hatással van a hangulatodra, a körülötted lévőknek pedig mesél a személyiségedről, legbelsőbb tulajdonságaidról is. Tarts velem, és tudj meg többet arról, hogy mit árulnak el az öltözéked színei.

Minden amit a PUL anyagokról tudni érdemes

Minden amit a PUL anyagokról tudni érdemes

2021. 02. 04. 12:00:00

Ma már egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a PUL anyagok, ez nem is csoda, hiszen egy nagyszerű, sokrétű, praktikusan felhasználható és környezetbarát textíliáról van szó. De mi is ez pontosan és honnan is ered? Nos, hoztunk nektek egy kis összegzést, reméljük, hogy minden felmerülő kérdésre sikerül majd válaszolnunk.

A PUL egy mozaikszó, a Polyurethane laminated elnevezésből alakult ki.  Az alapanyaga egy 100 %-os poliészter kelme, amire egy poliuretán réteget laminálnak, amitől bár vízállóvá válik, mégis légáteresztő marad. Ebből az is kiderül, hogy ez a textília nem azért környezetbarát, mert természetes összetevőket tartalmaz, hanem azért, mert többször felhasználható, így a használatával kevesebb hulladékot termelünk

Hogyan válasszak varrógépet?

Hogyan válasszak varrógépet?

2021. 01. 19. 18:57:47

Egy új varrógép választása még a tapasztaltabb varróknak is kihívást jelent. Akár a régit kell lecserélni, akár az első sajátot kell kiválasztani, előbb-utóbb minden varrást kedvelő életében eljön az a pillanat, amikor be kell szereznie a tökéletes varrógépet. Legyen új vagy használt, a kínálat mára már igen bőséges, ember legyen a talpán, akinek nem okoz gondot dönteni a tengernyi kínálatból.


De hogyan tudod eldönteni, hogy pontosan milyen varrógépre is van szükséged? Melyik az a gép, ami tökéletesen alkalmas arra, amire használni szeretnéd?

Nos, ha ez neked is fejtörést okoz, tarts velem, segítek abban, hogy mi az, amire mindenképp figyelned kell a vásárlás előtt.

Készíts maszkot otthon!

Készíts maszkot otthon!

2021. 01. 05. 17:32:39

A szájmaszkok viselése fokozatosan a mindennapjaink részrészévé vált a vírushelyzet kialakulásával. 

Egyre több helyen, és egyre hosszabb távon kell viselnünk őket, így elengedhetetlen, hogy olyan darabot válasszunk, melynek kialakítása a megfelelő védelem biztosítása mellett viszonylag kényelmes is. A madzag nem nyomja a fülünket, nem túl szoros, nem tapad az arcunkra, és megfelelő levegőáramlást biztosít. A boltokban kapható maszkok nem feltétlenül lesznek testhezállóak számunkra, hiszen nem próbálhatjuk fel őket, és választhatjuk ki a passzolót, így akár magunknak és családunknak is elkészíthetjük mi a személyre szabottan kialakított verziókat.

Varrónők helyzete a pandémia alatt

Varrónők helyzete a pandémia alatt

2020. 12. 23. 10:23:26

Sokak élete megváltozott a vírushelyzetnek köszönhetően, ez alól a varrónők sem képeznek kivételt, sőt. Ahogy olvashattátok már eredettörténetünkben, ránk is nagy hatással volt az idei év zavarodottsága és ez soha nem látott helyzet, ami kialakult, ezzel azonban nem vagyunk egyedül. 

A varrónők helyzetéről az nlc.hu-n is megjelent egy cikk, melyhez minket is meginterjúvoltak.

Csipke Mikulás rajzpályázatunk sikeresen lezárult

Csipke Mikulás rajzpályázatunk sikeresen lezárult

2020. 12. 07. 11:52:53

Először is a Tündérkéim nagyon szeretnék megköszönni Nektek a rengeteg nevezést, amit kaptunk, azt a sok szép rajzot, alkotást, amelyet küldtetek. Ki is tettük őket virtuális Csipke kastélyunk falaira, és mondatom, varázslatosan feldobták mesés enteriőrünket.

Csipke Tündér nem ijedt meg a járványtól

Csipke Tündér nem ijedt meg a járványtól

2020. 11. 05. 14:27:56

Van, mikor az ember azt gondolja, az élete kikövezett mederben halad. Ám a sors bármikor átírhatja a forgatókönyvet.

Csipkeszínező - Rajzpályázat!

Csipkeszínező - Rajzpályázat!

2020. 10. 30. 08:11:27
Mi, tündérkék úgy döntöttünk, hogy összefogunk a Mikulással, és meglepünk titeket egy kis ajándékkal.
Méghozzá egy rajzpályázattal alsó tagozatos iskolások és óvodások számára.
Köténykészítés tündérmódra!

Köténykészítés tündérmódra!

2020. 10. 15. 00:00:00

Tündérországban ahonnét én jövök, nagyon szeretjük támogatni és segíteni egymást, így most elhoztam neked az egyik legegyszerűbben elkészíthető csodámat, hogy könnyen beleszerethess a varrás varázslatába akkor is, ha eddig nem nagyon próbálkoztál vele. Persze, ha már gyakorlottabb vagy, akkor is elkészítheted velem.