Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek
Ugrás a tervezőhöz

Köténykészítés tündérmódra!


 Köténykészítés tündérmódra!
 

Tündérországban ahonnét én jövök, nagyon szeretjük támogatni és segíteni egymást, így most elhoztam neked az egyik legegyszerűbben elkészíthető csodámat, hogy könnyen beleszerethess a varrás varázslatába akkor is, ha eddig nem nagyon próbálkoztál vele. Persze, ha már gyakorlottabb vagy, akkor is elkészítheted velem.

 

Egy aranyos kis kötényt fogunk készíteni rendkívül egyszerűen.

1. lépés

köténymintás textilnek az a rendkívüli képessége, hogy az anyag már maga a szabásminta is egyben! Ennek köszönhetően rendkívül könnyű nekikezdeni a munkának, csupán a megjelölt részeknél kell kivágnunk az anyagdarabokat.

2. lépés

Amint ezzel megvagyunk, tanulmányozzuk kicsit a darabokat. A legnagyobb darab, amin a maci kukucskál, az lesz a kötény alapja, a két szívecskével díszített alakzat lesz a kötény két zsebe, a fennmaradt világoskék anyag pedig a kötény nyakba akasztható és hátra köthető részét fogják alkotni. Először varrjuk fel a zsebeket. A kis textilanyagokat tűzzük fel gombostűvel az alapra úgy, hogy egy-egy centimétert hajtsunk be előtte az anyagok minden oldalán. Ha úgy ítéljük, hogy a megfelelő helyen vannak, és szimmetrikusak, varrjuk fel őket a gombostűk mentén a megfelelő színárnyalatú cérnával.

3. lépés

A világoskék anyagról vágjuk le a kiálló részeket, majd osszuk fel három egyenlő részre az anyagot, és vágjuk ki a kapott csíkokat. Ezeket és a kötény alapját is szegjük körbe, egy centis szegéllyel, majd varrjuk össze őket a nyak és az oldalak sarkainál, és már készen is vagyunk.

 

Ugye, mennyire egyszerű és szép? 

 

Remélem sikerült elérned a várt eredményt!
Ha szeretnéd megosztani velem, írj egy e-mail az info@csipkecsodai.hu-ra, vagy küldd el 
Facebookon!