Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek
Ugrás a tervezőhöz

Méretvételezés

Hogyan mérjük le, hogy mekkora anyagmennyiségre van  szükségünk?

 

1. Függönyök esetén
 
A függőny kiválasztásánál a karnis (a) szélességéből kell kiindulnod. Ez a szélesség általában az ablak és/vagy ajtók teljes szélessége (b) és +10 cm szélesség mindkét oldalon, azaz +20 cm. A megfelelő fedés érdekében legalább ezt a +20 cm-t kell alkalmazni.

Az ajtó előtti függöny megfelelő méretének kiválasztásához szükséged lesz még a karnis alja és a padló közötti távolságra (g), valamint az ajtó teljes szélességére (c) is.

Az ablak előtti függöny megfelelő méretének kiválasztásához szükséged lesz még a karnis alja és az ablakpárkány közötti távolságra (f), valamint az ablak szélességére. Ablaktól függően ez (e) vagy (d+e). Amennyiben a fűtőtest az ablak alatt található mindenképp figyelned kell arra, hogy a függöny ne legyen túl hosszú.

A karnis szélességéhez mérten a korábban említett 10 cm-t az abárán látható esetben hozzá kell adni az ajtó és a függőny szélességéhez is a megfelelő fedés érdekében.

A varrás miatt érdemes 2-5 cm-t rászámolni az anyag minden oldalára.

 
2. Ágyneműk esetén
 
A megfelelő ágynemű huzat méretének kiválasztásához le kell mérned az ágynemű szélességét és hosszúságát, majd mindkét értéket meg kell szoroznod 2-vel. A varrás és a kényelmes ágynemű elhelyezés érdekében érdemes 5-8 cm-t rászámolni minden oldalára.
 
3. Terítők esetén
A teírő megfelelő méretének kiválasztásához le kell mérned az asztal szélességét és hosszúságát, majd hozzá kell adnod 20-30 cm-t minden oldalához a megfelelő elhelyezés érdekében.